Szeged tömegközlekedése három kulcsfontosságú elemre épül, a villamosok, a trolibuszok és autóbuszok hálózatára. A megnövekedett forgalom folyamatos fejlesztést követel a város vezetésétől.  Ezért a biztonság és a védelem a villamosokon, a trolibuszokon és autóbuszokon rendkívül fontos, amelyek közvetlenül befolyásolják a polgárok és a város életét.

A Szegedi Közlekedési Kft (SZKT), vásárolt számos új trolibuszt, melyeket a New Line Technologies, az intelligens technológiák és magas színvonalú felügyeleti rendszerek integrátora, videokamerás megfigyelőrendszert telepített az új trolibuszokba.

Ebben a projektben, 110 db Vivotek MD7560D hálózati kamerát szereltek fel. A minőség és a technológia volt a legfontosabb szempont ezért Vivotek termékeit választották.Vivotek MD7560D hálózati kamerák SZKT új trolibuszokon kívül és belül figyelemmel kísérik, hogy mi történik a jármű körül és a buszban.

Vivotek_MD7560D_ajto.

Az ajtó feletti kamera rögzíti a jármű jobb oldalán történt eseményeket és figyeli a felszálló utasokat. A szélvédő mögött elhelyezett kamera a troli előtti területet látja.

Vivotek_MD7560D_szelvedo_mogott

Továbbá kamerákat szereltek a busz bal oldalára, hátuljára és az utastérbe, hogy minden a járművel kapcsolatos esemény rögzítve legyen.

Vivotek_MD7560D_tolatokamera

A Vivotek MD7560D egy 2 megapixeles vandál biztos mobil felügyeleti IP kamera mely kifejezetten a közlekedési alkalmazások, mint például a buszok, vonatok, és egyéb járművek megfigyelésére alkalmas. Teljesít az EN50155 szabványt mely vasutak rezgéseire és változó körülményeire vonatkozik. A kamera ellenáll a rezgésnek és stabilan, megbízhatóan továbbítja a videó képet a mozgó járműről.

Vivotek_MD7560D_belsokamera

Az MD7560D 2 Mp (1600×1200) felbontású IP kamera, a mely rendkívül részletes és tiszta képet ad, egyszerűsítve a személyek és tárgyak azonosítását.

Videofelvétel a személyszállító tevékenység eseményeinél, illetve baleseteknél bizonyíték lehet!.