A Madrid Városi Rendőrség nemrég jelentős projektet valósított meg, hiszen szolgálati autóiba Vivotek kamerákat telepített. Összesen 126 db PZ8121W és IP8332 Vivotek kamerát használtak a projekt megvalósításához.

Vivotek PZ8121W kamera rendőrautóban

PZ8121W kamerát telepítettek a rendőrautók műszerfalára, hogy nyomon követhessék a jármű belsejét és a közvetlen környezetét. Kihasználva a kamera beépített 3GPP mobil csatlakozhatóságot és a WiFi támogatást, a kamera által rögzített képet interneten keresztül továbbítják a rendőrség ellenőrző központjába. A központi személyzet ki tudja használni a kamera motorizált P/Z (döntés, forgatás) és 10x zoom funkcióját hogy speciális tárgyakra, személyekre vagy eseményekre fókuszálhassanak. Minden járőrautó 3 Vivotek kamerával lett felszerelve, két IP8332 került a tetőre, melynek feladata a járművek felügyelete és a közeli események rögzítése és egy PZ8121W, mely a műszerfalra került.Vivotek IP8332 kamera rendőrautón

A Plettac Electronic kifejlesztett egy automatikus rendszámfelismerő (LPR) rendszert, melyet az IP8332 kamerába integrált, a PC és az állandó adatbázis frissítés valós idejű azonosítást és rendszámfelismerést követően azonnal figyelmeztetést küld a lopott járművekről vagy az általuk fontosnak tartott eseményről.

Az IP8332 egy sokoldalú kompakt kivitelű hálózati IP kamera, amely tökéletesen alkalmas speciális alkalmazásokhoz, nemcsak kiváló minőségű videót rögzít, de rendelkezik mechanikus IR cut szűrővel és 15 méterig hatékony infra fényforrásokkal így nem okoz gondot a változatos fényviszony. Az IP66 besorolású ház alkalmazható mostoha időjárási körülmények között is.

Plettac Electronics szerint, a madridi városi tanács által útjára indított biztonsági rendszer projekt annak érdekében született, hogy a rendőrség valós idejű információkat kapjon az utcai helyzetről, így segítve a járőrök munkáját. A rendszer olyan kiegészítő funkciókkal működik, melyek a tesztidőszak alatt sikeresen vették az akadályokat. A Vivotek kamerák hozzájárulnak a madridi polgárok és a rendőrök biztonságáért egyaránt.

IP8332-police